Συναντήσεις στο σύμπαν....


Το λέμε και δείχνει στυλ, το λέμε και δείχνει και καλά ότι είμαστε ''ψαγμένοι'', όπως και να 'χει πραγματικά τίποτα δεν είναι τυχαίο....αλλά τίποτα. Κι έρχονται γεγονότα και το επιβεβαιώνουν.


Σήμερα 14η μέρα του Μάρτη το 1879, γεννήθηκε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Γερμανός φυσικός εβραϊκής καταγωγής, ο οποίος βραβεύτηκε με το Νόμπελ Φυσικής το 1921 για τις υπηρεσίες του στην θεωρητική φυσική. Είναι ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας και από πολλούς θεωρείται ο σημαντικότερος επιστήμονας του 20ού αιώνα και όλων των εποχών. Εξέδωσε πάνω από 300 επιστημονικές δημοσιεύσεις, καθώς και 150 συγγράμματα για το ευρύ κοινό. (el.wikipedia.org)

Επίσης, η σημερινή μέρα έχει καθιερωθεί ως η ''Παγκόσμια Ημέρα της Σταθεράς Π'' εξαιτίας των αριθμητικών συμπτώσεων, η τιμή της σταθεράς Π=3,14. Στο εξωτερικό συνηθίζουν να γράφουν πρώτα το μήνα και μετά την ημέρα άρα σήμερα έχουμε 3-14.

Πολλές μαθηματικές σχολές του κόσμου γιορτάζουν την σημερινή μέρα με πάρτι. Στη 1.59 μετά το μεσημέρι, καθώς τα 1, 5 και 9 είναι οι τρεις αριθμοί που ακολουθούν τη σταθερά 3,14 η οποία στην επταψήφια εκδοχή της είναι Π=3,14159. Ο εορτασμός της ημέρας του ''π'' καθιερώθηκε το 1988. (newsbeast.gr)

Ήρθε στο μυαλό μου το ''τρελό'' κινηματογραφικό αριστούργημα του Ντάρεν Αρονόφσκι με μουσική του Κλιντ Μάνσελ ''Π'' του 1998. 

Στην ταινία ένας ιδιοφυής μαθηματικός που ζει απομονωμένος στο διαμέρισμά του, προσπαθεί να αναλύσει μια σειρά αριθμών που δίνουν το μυστικό του σύμπαντος, αλλά οι επιπτώσεις της ανακάλυψής του τον οδηγούν στην τρέλα.(athinorama.gr)

Ενώ σήμερα 14 Μαρτίου 2018 στα 76 του πέθανε ο αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ. 

Κοσμολόγος, συγγραφέας και Διευθυντής Ερευνών στο Κέντρο Θεωρητικής Κοσμολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Μεταξύ των σημαντικών επιστημονικών εργασιών του ήταν μια συνεργασία με τον Ρότζερ Πένροουζ επάνω σε θεωρήματα βαρυτικής μοναδικότητας στα πλαίσια της γενικής σχετικότητας και η θεωρητική πρόβλεψη ότι οι μαύρες τρύπες εκπέμπουν ακτινοβολία, που συχνά καλείται ακτινοβολία Χόκινγκ. O Χόκινγκ ήταν ο πρώτος που εξέθεσε μια κοσμολογία που εξηγήθηκε από μια ένωση της γενικής θεωρίας της σχετικότητας και της κβαντικής μηχανικής. Ήταν φανατικός υποστηρικτής της ερμηνείας πολλών κόσμων της κβαντικής μηχανικής. (el.wikipedia.org)

Η ζωή του έγινε ταινία το 2014 με τίτλο ''Η Θεωρία των Πάντων'', ενώ είκοσι χρόνια αργότερα το 1994, η φωνή του Χόκινγκ μέσω συνθεσάιζερ καταγράφηκε για το τραγούδι των Pink Floyd ''Keep Talking'' από το ''The Division Bell''.

Πράγματα που κολάν, που δένουν μέσα μας δεν ξέρουμε που και αν συναντιούνται ή θα συναντηθούν ποτέ, ίσως μάθουμε ίσως όχι.....Ίσως ακούγεται αλλά το ανεξερεύνητο σύμπαν χωρά τα πάντα....αλλά τα πάντα αν σκεφτούμε.

Τώρα εδώ, ας κρατήσουμε τις μουσικές....



β.ψ.

Σχόλια