Ιστορίες Καλοκαιριού - Στο Super Market


Λατρεύω τα Super Markets των διακοπών. Στην χώρα του νησιού, στον επαρχιακό δρόμο μεταξύ των μικρών χωριών, στο camping. Βρίσκεις τα πάντα ακριβώς όσα χρειάζεσαι, όχι περισσότερα, όχι λιγότερα, ακριβώς όσα πρέπει.

Όχι διακόσιες διαφορετικές μάρκες των ίδιων προϊόντων. Συσκευασίες παλιές, πολλές φορές σκονισμένες, ξεθωριασμένες, μπορεί να βρεις και τιμές σε δραχμές.

Τα μόνα επιπλέον είδη που βρίσκεις στα ράφια και τα θέλεις όλα και ας μην τα χρειάζεσαι είναι τα εποχιακά. Του καλοκαιριού, της εποχιακής άνετης επιβίωσης.

Λατρεύω τα Super Market's των διακοπών, λατρεύω τα ράφια των ανθρώπινων χαμηλών διαστάσεων, όσο χρειάζεται φορτωμένα, με είδη πάνω τους έτοιμα να ρουφήξουν την κούραση μιας χρονιάς. Μαθαίνεις νέες μάρκες προϊόντων, από τοπικές επιχειρήσεις, βρίσκεις είδη που ξέχασες ότι υπάρχουν, βρίσκεις είδη που ήθελες και δεν μπορούσες να βρεις στη βάση σου.

Θυμάμαι χρόνια πριν σε super market ακριτικού νησιού. Βρήκαμε τσιμπιδάκι για τα φρύδια, ''το 'χε παραγγείλει η δασκάλα του σχολείου το χειμώνα'' μας είπε ο ιδιοκτήτης. Χώροι λιτή, σχεδόν άδειοι, αλλά τόσο γεμάτοι. Τα Super Market's των διακοπών σου δίνουν την εντύπωση ότι είναι συμπυκνωμένες όλες οι ανάγκες επιβίωσης με άρωματα και εικόνες από το παρελθόν και το παρόν ταυτόχρονα.

Σχόλια