Ο Ε.Ο.Σ. Αχαρνών στην Μακρόνησο

Σάββατο - Κυριακή 22 - 23 Σεπτεμβρίου

Σάββατο:


Αναχώρηση πρωί με πούλμαν για Λαύριο. Από το λιμάνι Λαύ­ριου το καΐκι μάς αποβιβάζει στο μώ­λο στη μέση της Μακρόνησου. Αφήνουμε τον κατασκηνωτικό εξοπλισμό και τα εφόδια της δια­νυ­κτέ­ρευ­σής μας στο πλάτωμα του Στρα­τό­πε­δου Α΄ ΕΤΟ.
Ξεκινάμε την κυκλική διαδρομή στα νότια και καταλήγουμε στο Φάρο του ακρωτ. Αγκά­λι­στρος στο νότιο άκρο του νησιού. Επιστρέφουμε στην κατασκήνωση από την κορυφογραμμή με τα διαδοχικά φυλάκια και την άπλετη θέα στο Αιγαίο. Ω.Π. 6. (Συμπεριλαμβανομένων των στάσεων για την περιήγηση στις εγκαταστάσεις των στρατοπέδων). Β.Δ. Α΄.

Κυριακή:

Ξεκινάμε από την κατασκήνωση την κυκλική διαδρομή στα βόρεια, μέχρι την κορφή Τρυ­πη­τή (280μ.). Επιστροφή στο μώ­λο. Το καΐκι μας περιμένει εκεί για την επιστροφή μας στο Λαύριο. Ω. Π. 8. (Συμπεριλαμβανομένων των στάσεων για την περιήγηση στα ερείπια των στρατοπέδων). Β.Δ. Α΄.
Επιστροφή με το καραβάκι στο Λαύριο και με το πούλμαν στην Αθήνα.

Διαδρομές με συγκλονιστικό ιστορικό ενδιαφέρον και αισθητική νησιωτικής πεζο­πο­ρίας. Απαραίτητα αντίσκηνο, μαγιό, φαγητό και νερό δύο ημερών για την κατασκήνωση του μώ­λου.

Αρχηγός: Μαρίνα Μπεζεριάνου

Για την κράτηση σας παρακαλώ τηλεφωνήστε στην γραμματεία του συλλόγου:9-2 π.μ. και 5-9 μ.μ. στο 210 2461528.

Για να συμμετάσχει στην βόλτα κάποιος, θα πρέπει να είναι μέλος ορειβατικού συλλόγου.

Πηγή: facebook

Σχόλια