Ποτέ δεν είναι αργά: Στα 86 του ο Τζέρι Λούις σκηνοθετεί στο θέατρο!

Η κλασική κωμωδία του Τζέρι Λούις, το «The Nutty Professor», ή, επί το ελληνικότερο, «Δάσκαλος για Κλάμματα», μοιάζει τόσο αγέραστη όσο και ο δημιουργός της.

Στα 86 του χρόνια, ο Τζέρι Λούις σκηνοθετεί για πρώτη φορά στο θέατρο και μάλιστα μιούζικαλ. Η παράσταση ξεκινά αύριο, Τρίτη, στο Tennessee Performing Arts Center, στο Νάσβιλ, με σκοπό να μεταφερθεί αργότερα στο Μπρόντγουεϊ.


Τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Μάρβιν Χάμλις (με την υπογραφή του στο «A Chorus Line» και το «The Way We Were»), το λιμπρέτο ο Ρούπερτ Χολμς, ενώ το καστ αποτελείται από άγνωστους ηθοποιούς, με τον Μάικλ Αντριου στο διπλό ρόλο του Καθηγητή Τζούλιους Κελπ και του alter ego του, Μπάντι Λαβ.

Μπορεί ο κωμικός να έχει να σκηνοθετήσει ταινία από το «Cracking Up» του 1983, αλλά φαίνεται ότι αντιμετωπίζει τη νέα του ιδιότητα με μεγάλο κέφι και αποφασιστικότητα: «Σας έχω νέα,» είπε ο Τζέρι Λούις σε πρόσφατη συνέντευξή του στους New York Times. «Υπάρχει κάτι σ’ αυτό το ρίσκο και στο κουράγιο που χρειάζεται για να το αντιμετωπίσεις. Και με κάνει να αισθάνομαι υπέροχα. Δε θα αγγίξω ποτέ το μεγαλείο αν δεν το προσεγγίσω με φόβο και αβεβαιότητα.» Πόση σεμνότητα από έναν performer και δημιουργό που, στην ουσία, θα μπορούσε ήδη να θεωρεί ότι έχει ολοκληρώσει την καριέρα του…

Η αρχική ιδέα για τη διασκευή του «Nutty Professor» ανήκει στον τωρινό πρωταγωνιστή, Μάικλ Αντριου, ο οποίος, φανατικός θαυμαστής του Λούις, μαζί με τον παραγωγό Νεντ ΜακΛίοντ, προσπάθησε επί μήνες, οκτώ χρόνια νωρίτερα, να κλείσει ένα ραντεβού με τον Τζέρι Λούις για να του αναπτύξει την ιδέα του. Οταν, τελικά, η συνάντηση έγινε, ο Αντριου είπε στον Λούις, «Ξέρετε, στην πραγματικότητα θέλουμε μόνο την ευχή σας για να προχωρήσουμε,» στο οποίο ο Λούις απάντησε, «Ποια ευχή μου; Εγώ θα το σκηνοθετήσω κι εσύ θα πρωταγωνιστείς!» Οπερ και εγένετο!

Το «The Nutty Professor», η ταινία του 1963, μια χαλαρή διασκευή του «Δρ. Τζέκιλ και Κύριος Χάιντ», σε σενάριο του Μπιλ Ρίτσμοντ και σκηνοθεσία του Τζέρι Λούις, ξαναγυρίστηκε για τον κινηματογράφο το 1996 (και το σίκουελ της το 2000), με τον Εντι Μέρφι πρωταγωνιστή. Ωστόσο ο Τζέρι Λούις ποτέ δε θέλησε να εμπλακεί σε οποιαδήποτε διασκευή της ταινίας, για οποιοδήποτε μέσο, μέχρι που άκουσε την πρόταση του Μάικλ Αντριου.

Πηγή: www.flix.gr

Σχόλια